Abdullah Orkun Kaya Kariyer planlaması - 3

Audit mi bankacılık mı derken kariyerime bir arkadaşımla birlikta Sanko’da başladığımı yazmıştım. Arkadaşımın Sanko kariyeri uzun sürdü, yurtdışı MBA ve orda bir süre çalışma sonrasında tekrar Sanko’ya döndü ve kariyerine üst düzey yönetici olarak Sanko’da devam ediyor. Ben onun kadar istikrarlı olamadım. Ne yaptım? Fikrimi değiştirdim. Biraz da İstanbul’u sevememenin neticesi olarak, ilk birkaç ayın ardından ayrılıp Ankara’da başka şeyler denemeye karar verdim.
Bu süreçte Rekabet Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun sınavlarına girdim. Çoktan seçmeli sınav yapısı nedeniyle aslında Rekabet Kurumu idi hedefim ve SPK sınavlarına bir anlamda Rekabet Kurumu sınavlarına “hazırlık” olsun diye girmiştim.
Klasik sınav neden korkuttu beni? Hukuk soracaklar, borçlar hukuku ayrı, şirketler hukuku ayrı, maliye soracaklar, muhasebe soracaklar, hepsi de Türk mevzuatına gore. Ben topu topu bir dönem hukuk görmüşüm. O da İngilizce. Üstelik hocamız da kim? Finlandiya’lı Anjaritta Rantanen. Klasik sınavda gümleriz ama biraz çalışırsak test tekniğiyle de çoktan seçmeli bir sınavı aşmamız mümkün olabilir.
SPK sınavı o yıl tarihinde ilk kez çoktan seçmeli olarak yapıldı. Sadece iki adet klasik soru vardı. Rekabet Kurumu sinavi ise zaten coktan secmeliydi. Her iki sınav da olumlu sonuçlandı ve Rekabet Kurumu’na hazırlanan ben ne yaptım? Fikrimi değiştirdim, SPK’yı seçerek 5‐6 aylık İstanbul tecrübemin ardından tekrar Ankara’ya döndüm. SPK’da 6 yıla yakın çalıştım.
Sonrasında yurtdışı maceram başladı. Bunu da bir sonraki buluşmamızda anlatayım.
Sağlıcakla kalın
Abdullah Orkun Kaya

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Abdullah Orkun Kaya

Abdullah Kaya Bluecap